Home >> bedrijfsprofiel >> Wie zijn wij

Wie zijn wij

Historie

De oprichters van Benseng International zijn de partners Ben Schepens en Marie-Anne Groenen. Beiden werken inmiddels al ruim 10 jaar specialistisch met Ginseng. Ze hebben aan de wieg gestaan van de ginseng teelt in Nederland en hebben daarvoor samen de gehele wereld over gereisd en hebben internationale ginseng congressen bezocht. Daarbij hebben ze veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van teelt, verwerking, werking, verkoop en marketing. Door die reizen en bezoeken hebben ze bovendien een uitgebreid en betrouwbaar netwerk weten op te zetten van producenten, toeleveranciers en afnemers.

Zelfstandig

De oprichters van Benseng International waren tot begin 2005 als werknemer werkzaam met ginseng. Opgedane ervaringen, expertise en contacten maakten de tijd rijp om een eigen onderneming op te starten. Er wordt intensief samengewerkt met een betrouwbaar netwerk van toeleveranciers, producenten, specialisten en consultants. Benseng International vervult hierbij de specialistische functies van innovator, coŲrdinator, organisator en motivator.

benseng-wereld

Foto: we hebben toegang tot en assistentie vanuit de gehele (ginseng) wereld

Focus

Met behulp van dit uitgebreide internationale netwerk van contacten en bedrijven is Benseng International in staat om vrijwel elke (klantspecifieke) vraag naar ginseng in te vullen. De focus van Benseng International is met name gericht op de leverantie van ginseng als grondstof, halffabrikaat, functioneel ingredient en private label consumenten product. Dit leveren ze aan verwerkers van voedingssupplementen en voedingsmiddelen, traders, groothandelaren, postorder bedrijven, therapeuten e.d.