Home >> Onze producten >> Indiase ginseng-Ashwagandha >> Wortelpoeders

Indiase ginseng-Ashwagandha - Wortelpoeders

Bewerkingsproces

De droge Ashwaganda wortels worden via een speciale maalmachine tot een fijn poeder gemalen. Tijdens het malen wordt het poeder tot de gewenste fractie gezeefd. Na het malen wordt het poeder machinaal gemengd.

benseng indiase ginseng wortelpoeders

Het fijne poeder van de gemalen Ashwaganda wortels heeft een zeeffractie van circa 250 micron.Samenstelling wortelpoeders

Een aantal mensen is van mening dat gemalen wortelpoeder beter zou zijn dan extractpoeder. Het gemalen wortelpoeder zou nog alle van nature in de wortel aanwezige stoffen en bestanddelen bevatten, terwijl er met het extraheren mogelijk stoffen verloren zouden kunnen zijn gegaan.

Op enkele uitzonderingen na, worden vrijwel alle Ashwaganda wortelpoeders gemaakt zonder draagstoffen of toevoegingen. Op verzoek van klanten kan er uiteraard een hulp- of dragerstof aan toegevoegd worden.

Verpakking

Voor afname van minder dan 25 kg wordt Ashwaganda wortelpoeder in luchtdicht gesloten aluminium zakken met PE-binnenlaag per 1 kg verpakt. Desgewenst kan het poeder ook in 5 kg zakken worden afgevuld.

Levering van 25 kg eenheidsverpakkingen geschiedt standaard in plastic zakken in kartonnen vaten of dozen.

Eigenschappen

De gemalen Ashwaganda wortelpoeders zijn niet wateroplosbaar.

De kleur van de Ashwaganda wortelpoeders is van licht bruin tot beige bruin.

Ashwaganda wortelpoeder heeft een bittere smaak en wordt vaak beschreven als neigend naar het zweet van paarden.

Toevoegingen

Omdat over het algemeen de kostprijs van het wortelpoeder al relatief laag is worden er vaak geen vulstoffen aan toegevoegd.

Om andere (procestechnische) redenen worden er soms wel dicalciumfosfaat, maltodextrine, siliciumdioxide, magnesiumstearaat of glucosepoeder aan toegevoegd. Uiteraard zijn ook andere vulstoffen, hulpstoffen en toevoegingen mogelijk.

Dosering

Uit in-vitro proeven is gebleken dat de benutting van werkzame bestanddelden uit extractpoeders dubbel zoveel is als uit de gedroogde wortels of poeders daarvan. In milligrammen werkzame bestanddelen gerekend houdt dit in dat - om dezelfde werking te krijgen - men een dubbele dosering wortelpoeders moet nemen om de zelfde werking te krijgen dan met Ashwaganda extractpoeders.

Voor een optimale therapeutische werking van Ashwaganda wortelpoeders is het advies om dagelijks minimaal 3-6 gram tot maximaal 10 gram wortelpoeder te gebruiken.

Uit praktische ervaringen is gebleken, dat de werking en effecten van Ashwaganda minder dan evenredig afneemt naarmate de dagelijkse dosering verlaagd wordt.

Voor Ashwaganda geldt geen schadelijke maximum dosering, maar 1-2 gram Ashwaganda wortelpoeder per dag moet toch wel gezien worden als de minimum dosering waar beneden geen werking meer verwacht hoeft te worden.

Indien Ashwaganda wortelpoeders met andere werkzame kruiden gemengd worden dan kan soms met een lagere dosering volstaan worden.vorige volgende