Home >> Onze producten >> Notoginseng >> Wortels

Notoginseng - Wortels

Bewerkingsproces

De Panax Notoginseng wortels - ook wel Notoginseng of Valse ginseng genoemd - worden na de oogst zorgvuldig gewassen, gesorteerd en bij een lage temperatuur gedroogd.

Hierdoor blijft het gehalte aan actieve bestanddelen op een hoog niveau behouden. Ook blijft het inwendige weefsel van de wortel hierdoor een uniforme kleur behouden.

benseng Notoginseng wortels

Panax Notoginseng wortels na het drogen en sorteren.Samenstelling wortels

Ondanks het feit dat vaak anders wordt beweerd, is het niet automatisch zo dat wortels die langer gegroeid zijn, beter zijn dan wortels die minder lang gegroeid hebben.

Wel is het zo dat het gehalte aan actieve bestanddelen geleidelijk toeneemt met het aantal groei jaren. Maar het zijn vooral de omstandigheden waaronder de Notoginsegn plant groeit, die bepalen hoe hoog de gehaltes aan actieve bestanddelen van een bepaalde partij wortels is.

Het onderscheid tussen eerste en tweede keus wortels wordt voornamelijk bepaald door visuele aspecten. Zo worden wortels met afwijkende kleur, vergroeiingen, beschadigingen en/of plekjes met afwijkende kleur als tweede keus aangemerkt. Het gehalte actieve bestanddelen van eerste en tweede keus is in principe hetzelfde, dus ook de werking.

Verpakking

Voor elke hoeveelheid worden de wortels standaard in bulk verpakt in plastic zakken in een kartonnen doos of vat.

Kleinere hoeveelheden kunnen desgewenst worden verpakt in transparante plastic doosjes.

Eigenschappen

De Notoginseng wortels hebben een ietwat bitter zoete smaak.

Panax Notoginseng staat vooral bekend om zijn verzorgende werking op het cardiovasculaire systeem en dat het bijdraagt aan de ontwikkeling van de hersenen.

Dosering

Voor een optimale werking van Notoginseng wortels is het advies om dagelijks minimaal 2 gram te gebruiken tot een maximum van 10 gram per dag.

Indien van de Notoginseng wortels thee gezet wordt en de stukjes wortel zelf niet geconsumeerd worden, dan is het aan te bevelen om de te gebruiken hoeveelheid wortels te verdubbelen Het blijkt namelijk dat na het zetten van de thee nog meer dan de helft van de actieve bestanddelen achterblijft in de wortel stukken.

Uit praktische ervaringen is gebleken, dat de effecten van Notoginseng minder dan evenredig afnemen naarmate de dagelijkse dosering verlaagd wordt.

Voor Notoginseng geldt geen schadelijke maximum dosering, maar 2 gram gedroogde wortel per dag moet toch wel gezien worden als de minimum dosering waar beneden geen werking meer verwacht hoeft te worden.

Indien Notoginseng wortels met andere heilzame kruiden gemengd worden dan kan soms met een lagere dosering volstaan worden.vorige volgende