Home >> Onze producten >> Siberische ginseng >> Capsules

Siberische ginseng - Capsules

Een van de kernactiviteiten van Benseng International BV is het afvullen van hard-gel capsules met ginseng waaraan eventueel vul- en/of hulpstoffen en/of andere medicinale kruiden of voedingssupplementen zijn toegevoegd.

Hard-gel capsules worden voornamelijk met poeders en granulaten afgevuld. Hierbij worden 2 capsule helften in elkaar 'geklikt'.

benseng siberische ginseng capsules

Siberische ginseng hard-gel capsules kunnen zowel met gemalen wortelpoeder als met extractpoeder gevuld worden.Vulling ginseng poeders

De vulling van de capsules kan bestaan uit gemalen Siberische ginseng wortelpoeder of uit Siberische ginseng extractpoeder al dan niet met toevoegingen.

Wortelpoeder:
Hierbij zijn de gedroogde wortels vermalen tot een fijn poeder waarbij het eleutheroside gehalte niet gestandaardiseerd is.

Voor een optimale therapeutische werking moeten toch minimaal 5-10 capsules per dag worden ingenomen. Daarom wordt meestal gekozen voor capsules met daarin geconcentreerd extractpoeder

Extractpoeder:
Siberische ginseng extractpoeders bevatten een eleutheroside gehalte van 0,8% eleutherosiden. Voor een goede werking zijn 1-2 capsule per dag voldoende.

Het voordeel van extractpoeder is dat het snel en vrijwel volledig wordt opgenomen, waardoor ook de effecten van de Siberische ginseng sneller ervaren worden.

Toevoegingen:
Omdat over het algemeen de kostprijs van het extractpoeder al relatief laag is worden er vaak geen vulstoffen aan toegevoegd. Is dit echter toch gewenst dan is de goedkoopste daarvoor gemalen rijstbloem.

Om andere (procestechnische) redenen worden er soms wel dicalciumfosfaat, maltodextrine, siliciumdioxide, magnesiumstearaat of glucosepoeder aan toegevoegd. Uiteraard zijn ook andere vulstoffen, hulpstoffen en toevoegingen mogelijk.

Een voordeel van het toevoegen van een vulstof aan extractpoeders is, dat de mix veelal minder hygroscopisch is dan het pure extractpoeder.

benseng siberische ginseng capsules capsuleren

Ook moeilijk verwerkbare poeders c.q. mengsels en erg kleine partij groottes kunnen gecapsuleerd worden. Een kleine handmachine is daarvoor vaak beter geschikt dan een half-automaat of volautomatische machine.Soorten capsules

Naast de standaard hard-gel capsules van dierlijke oorsprong wordt in toenemende mate gekozen voor hard-gel capsules van puur plantaardige oorsprong: de vegetarische of plantaardige capsules.

De standaard hard gelatine capsule:
is vervaardigd van collageen, een vezelig eiwit dat is samengesteld uit 18 verschillende aminozuren en wordt aangetroffen in het bindweefsel en de beenderen van dieren. Het natuurlijke collageen van runderen en varkens wordt eerst gemacereerd en gezuiverd alvorens tot hard-gel capsules te worden verwerkt.

De plantaardige hard gelatine capsule:
is gemaakt van celluloseachtig ruw materiaal genaamd HPMC (Hydroxy Propyl Methyl Cellulose). Deze Vcaps of VEGI-caps voldoen aan de strikte dieetbehoefte van mensen die kiezen voor een vegetarische levensstijl. Bovendien zijn deze capsules vrij van zetmeel, gluten en conserveermiddelen.

Maten capsules

De meest gangbare maat voor ginseng capsules is de zogenaamde maat "0" capsule. Daarnaast worden er sporadisch ook wel grotere "00" en kleinere "1" capsules gebruikt.

benseng siberische ginseng maten


Alle maten hard-gel capsules zijn ook als zogenaamde "EL= Extra Long" versie (circa 10% langer en meer inhoud) leverbaar. Veelal geldt voor deze speciale capsules wel een minimum afname hoeveelheid.
benseng siberische ginseng kleuren

De harde gelatine capsules zijn in vrijwel alle kleuren en maten leverbaar.Kleuren capsules

Voor ginseng capsules is de meest gangbare capsulekleur de transparante capsule. Daarnaast wordt er ook voor de kleuren wit of ivoor gekozen.

De hardgel capsules zijn vrijwel in elke gewenst kleur of kleurcombinatie leverbaar.

Afvul gewicht capsules

Over het algemeen hebben consumenten een voorkeur voor een zo klein mogelijke capsule in verband met het doorslikken. De aanbieders hebben vaak de voorkeur voor een zo groot mogelijke capsule omdat die relatief goedkoper zijn.

Hoeveel poeder er in een bepaalde maat capsule moet en kan is vooral afhankelijk van het volume gewicht van het poeder en in mindere mate van de wijze van capsuleren (handmatig of machinaal).

benseng siberische ginseng gewicht


Verpakking

Standaard worden de capsules in bulk aangeboden, maar kunnen desgewenst in elke gewenste verpakking (los in een potje/flesje of geblistert in een doosje) geleverd worden.

De dubbele gewicht- en hoeveelheidcontroles waarborgen, dat u ook krijgt wat u vraagt.

Dosering

Uit in-vitro proeven is gebleken dat de benutting van eleutherosiden uit extractpoeders dubbel zoveel is als uit de gedroogde wortels of poeders daarvan. In milligrammen werkzame bestanddelen gerekend houdt dit in dat - om dezelfde werking te krijgen - men een dubbele dosering wortelpoeders moet nemen om de zelfde werking te krijgen dan met Siberische ginseng extractpoeders.

Voor een optimale therapeutische werking van ginseng extractpoeders is het advies om dagelijks 5-10 mg pure eleutherosiden te gebruiken. Voor Siberische ginseng capsules met 400 mg extractpoeder met bijvoorbeeld 0,8% eleutherosiden zijn dat circa 2-3 capsule per dag.

Indien men toch uit zou willen gaan van capsules gevuld met Siberische ginseng wortelpoeder, dan is het advies voor een optimale therapeutische werking om per dag toch minimaal 5-10 capsules van 500 mg in te nemen.

Uit praktische ervaringen is gebleken, dat de werking en effecten van Siberische ginseng minder dan evenredig afneemt naarmate de dagelijkse dosering eleutherosiden verlaagd wordt.

Voor Siberische ginseng geldt geen schadelijke maximum dosering, maar 0,5 mg gram pure eleutherosiden per dag moet toch wel gezien worden als de minimum dosering waar beneden geen werking meer verwacht hoeft te worden.

Indien Siberische ginseng wortels met andere werkzame kruiden gemengd worden dan kan soms met een lagere dosering volstaan worden.vorige volgende