Home >> Onze producten >> Witte Koreaanse ginseng >> Capsules

Witte Koreaanse ginseng - Capsules

Capsules

Een van de kernactiviteiten van Benseng International BV is het afvullen van hard-gel capsules met ginseng waaraan eventueel vul- en/of hulpstoffen en/of andere medicinale kruiden of voedingssupplementen zijn toegevoegd.

Hard-gel capsules worden voornamelijk met poeders en granulaten afgevuld. Hierbij worden 2 capsule helften in elkaar 'geklikt'.

benseng white korean ginseng capsules

Witte Koreaanse ginseng hard-gel capsules kunnen zowel met gemalen ginseng wortelpoeder als met ginseng extractpoeder gevuld worden.Vulling ginseng poeders

De vulling van de capsules kan bestaan uit gemalen ginseng wortelpoeder of uit ginseng extractpoeder al dan niet met toevoegingen.

Wortelpoeder: Hierbij zijn de gedroogde Witte Koreaanse ginseng wortels vermalen tot een fijn poeder waarbij het ginsenoside gehalte gestandaardiseerd kan worden van 3% tot 7% ginsenosiden. Het meest gangbare gehalte voor gebruik in capsules is 6%. Voor een optimale werking zijn daarbij 1-2 capsules per dag voldoende. Als voordeel van wortelpoeder kan gezien worden dat het nog alle van nature in de wortel voorkomende substanties bevat.

Extractpoeder: Via een zorgvuldig gecontroleerd procédé worden de werkzame ginseng bestanddelen uit de ginseng wortels geëxtraheerd en tot een poeder gedroogd. Extractpoeders bevatten een ginsenoside gehalte van 8% tot 30% ginsenosiden. Het meest gangbare gehalte voor gebruik in capsules is een extractpoeder van 8%. Voor een optimale werking is daarbij 1 capsule per dag voldoende. Het voordeel van extractpoeder is dat het snel en vrijwel volledig wordt opgenomen, waardoor ook de effecten van ginseng sneller ervaren worden.

Toevoegingen: Om o.a. de kostprijs van een capsule te drukken kan overwogen worden om aan het ginseng poeder een vulstof toe te voegen. De goedkoopste daarvoor is gemalen rijstbloem, maar om technische en smaaksensorische redenen worden ook wel dicalciumfosfaat, maltodextrine of glucosepoeder toegevoegd. Uiteraard zijn ook andere vulstoffen, hulpstoffen en toevoegingen mogelijk.

Indien gekozen wordt voor een toevoeging dan is het aan te bevelen om daarbij uit te gaan van het poeder met het hoogst mogelijke ginsenoside gehalte omdat dit relatief het goedkoopste is. Afhankelijk van de hoeveelheid vulstof kan aldus toch het gewenste ginsenoside gehalte voor het te capsuleren poeder verkregen worden.

Een voordeel van het toevoegen van een vulstof aan extractpoeders is, dat de mix veelal minder hygroscopisch is dan het pure extractpoeder.

benseng white korean ginseng capsules capsuleren

Ook moeilijk verwerkbare poeders c.q. mengsels en erg kleine partij groottes kunnen gecapsuleerd worden. Een kleine handmachine is daarvoor vaak beter geschikt dan een half-automaat of volautomatische machine.Soorten capsules

Naast de standaard hard-gel capsules van dierlijke oorsprong wordt in toenemende mate gekozen voor hard-gel capsules van puur plantaardige oorsprong: de vegetarische of plantaardige capsules.

De standaard hard gelatine capsule: is vervaardigd van collageen, een vezelig eiwit dat is samengesteld uit 18 verschillende aminozuren en wordt aangetroffen in het bindweefsel en de beenderen van dieren. Het natuurlijke collageen van runderen en varkens wordt eerst gemacereerd en gezuiverd alvorens tot hard-gel capsules te worden verwerkt.

De plantaardige hard gelatine capsule: is gemaakt van celluloseachtig ruw materiaal genaamd HPMC (Hydroxy Propyl Methyl Cellulose). Deze Vcaps of VEGI-caps voldoen aan de strikte dieetbehoefte van mensen die kiezen voor een vegetarische levensstijl. Bovendien zijn deze capsules vrij van zetmeel, gluten en conserveermiddelen.

Maten capsules

De meest gangbare maat voor Witte Koreaanse ginseng capsules is de zogenaamde maat "0" capsule. Daarnaast worden er sporadisch ook wel grotere "00" en kleinere "1" capsules gebruikt.

benseng white korean ginseng maten


Alle maten hard-gel capsules zijn ook als zogenaamde "EL= Extra Long" versie (circa 10% langer en meer inhoud) leverbaar. Veelal geldt voor deze speciale capsules wel een minimum afname hoeveelheid.
benseng white korean ginseng kleuren

De harde gelatine capsules zijn in vrijwel alle kleuren en maten leverbaar.Kleuren capsules

Voor Witte Koreaanse ginseng capsules is de meest gangbare capsulekleur de transparante capsule. Daarnaast wordt er ook voor de kleuren wit of ivoor gekozen.

De hardgel capsules zijn vrijwel in elke gewenst kleur of kleurcombinatie leverbaar.

Afvul gewicht capsules

Over het algemeen hebben consumenten een voorkeur voor een zo klein mogelijke capsule in verband met het doorslikken. De aanbieders hebben vaak de voorkeur voor een zo groot mogelijke capsule omdat die relatief goedkoper zijn.

Hoeveel poeder er in een bepaalde maat capsule moet en kan is vooral afhankelijk van het volume gewicht van het poeder en in mindere mate van de wijze van capsuleren (handmatig of machinaal).

benseng white korean ginseng gewicht


Verpakking

Standaard worden de capsules in bulk aangeboden, maar kunnen desgewenst in elke gewenste verpakking (los in een potje/flesje of geblistert in een doosje) geleverd worden.

De dubbele gewicht- en hoeveelheidcontroles waarborgen, dat u ook krijgt wat u vraagt.

Dosering

Uit in vitro-proeven is gebleken dat de benutting van ginsenosiden uit extractpoeders dubbel zoveel is als uit de gedroogde ginseng wortels of poeders daarvan. In milligrammen werkzame ginsengbestanddelen gerekend houdt dit in dat - om dezelfde werking te krijgen - men een dubbele dosering gedroogde ginseng wortels moet nemen om de zelfde werking te krijgen dan met ginseng extractpoeders.

Voor een optimale therapeutische werking van capsules gevuld met Witte Koreaanse ginseng extractpoeders is het advies om dagelijks 15-30 mg pure ginsenosiden te gebruiken. Voor ginseng capsules met 450 mg ginseng extractpoeder met bijvoorbeeld 3% ginsenosiden zijn dat circa 1 tot 2 capsules per dag.

Indien men uitgaat van capsules gevuld met ginseng wortelpoeder, dan is het advies voor een optimale therapeutische werking om dagelijks 30-60 mg pure ginsenosiden te nemen. Voor ginseng capsules met 450 mg Witte Koreaanse ginseng wortelpoeder met bijvoorbeeld 6% ginsenosiden zijn dat circa 1 tot 2 capsules per dag.

Uit praktische ervaringen is gebleken, dat de werking en effecten van ginseng minder dan evenredig afneemt naarmate de dagelijkse dosering ginsenosiden verlaagd wordt.

Voor ginseng geldt geen schadelijke maximum dosering, maar 7 mg ginsenosiden per dag wordt wel als minimum dosering beschouwd waar beneden geen werking meer verwacht hoeft te worden.

Indien Witte Koreaanse ginseng met andere werkzame kruiden gemengd wordt dan kan soms wel met een lagere dosering volstaan worden.vorige volgende