Home >> Onze producten >> Witte Koreaanse ginseng >> Wortels

Witte Koreaanse ginseng - Wortels

Bewerkingsproces

De verse Witte Koreaanse ginseng wortels worden na de oogst zorgvuldig gewassen, gesorteerd en bij een lage temperatuur gedroogd. Hierdoor blijft het gehalte aan werkzame bestanddelen (=ginsenosiden) op een hoog niveau behouden. Ook blijft het inwendige weefsel van de wortel hierdoor een uniforme lichtbeige kleur behouden.

De wortels worden volgens standaard specificaties gesorteerd, maar kunnen op basis van klantspecificatie op elke gewenste vorm en afmeting gesorteerd worden.

Samenstelling wortels

Ondanks het feit dat vaak anders wordt beweerd, is het niet automatisch zo dat wortels die langer gegroeid hebben, beter zijn dan wortels die minder lang gegroeid hebben.
Wel is het zo dat het gehalte aan werkzame ginsengbestanddelen geleidelijk toeneemt met het aantal groei jaren. Maar het zijn vooral de omstandigheden waaronder de ginseng groeit, die bepalen hoe hoog het ginsenoside gehalte van een bepaalde partij wortels is.

Tussen de wortels die geoogst worden van een zelfde perceel kunnen grote verschillen zitten in grootte, terwijl ze allemaal even lang gegroeid hebben en ongeveer hetzelfde ginsenoside gehalte hebben. Het is dus ook niet automatisch zo dat grotere wortels beter zouden zijn dan kleinere.

Het onderscheid tussen eerste en tweede keus wortels wordt voornamelijk bepaald door visuele aspecten. Zo worden ginseng wortels met afwijkende kleur, vergroeiingen, beschadigingen en/of plekjes met afwijkende kleur als tweede keus aangemerkt. Het gehalte ginsenosiden van eerste en tweede keus is in principe hetzelfde, dus ook de werking.

Verpakking

Voor elke hoeveelheid worden de wortels standaard in bulk verpakt in plastic zakken in een kartonnen doos of vat.

Kleinere hoeveelheden kunnen desgewenst worden verpakt in transparante plastic doosjes.

180 gram500 gram
benseng white korean ginseng rootsbenseng white korean ginseng roots

Witte Koreaanse ginseng wortels kunnen in kleinere hoeveelheden ook in transparante plastic doosjes worden verpakt.Eigenschappen

De verschillende delen van de Witte Koreaanse ginseng wortels bevatten onderscheidende hoeveelheden ginsenosiden. Zo bevatten de fijnste haarwortels ruim 2-3 keer zoveel ginsenosiden dan de hoofdwortels.

benseng white korean ginseng root average content

Globaal gemiddelde gehalte van de individuele ginsenosiden in verschillende delen van de ginseng wortel van 1 partij wortels.Wel is het zo dat de onderlinge ginsenoside verhouding van de haarwortels iets verschilt van die van de hoofdwortels, waardoor die theoretisch een net iets andere werking zouden kunnen hebben.

benseng white korean ginseng root relationship

De onderlinge verhouding van de individuele ginsenosiden is tussen de verschillende wortel delen iets verschillend.De smaak van de Witte Koreaanse ginseng wortels kan getypeerd worden als zijnde bitter zoet. Naarmate het ginsenoside gehalte van de wortels hoger is, is de smaak meer bitter en minder zoet.benseng white korean ginseng root

Witte Koreaanse ginseng hoofdwortels "larger" (product code: KWRX/LO) zijn ontdaan van de zijwortels.benseng white korean ginseng root

Witte Koreaanse ginseng zijwortels (product code: KWRFO) bevatten het hoogste gehalte aan ginsenosiden.De gedroogde ginseng wortels zijn over het algemeen keihard. Door de wortels beperkt te verwarmen in een oven of een magnetron worden ze zachter. Hierdoor kunnen ze in warme toestand desgewenst met een mes gesneden worden.

De werkzame bestanddelen van de ginseng wortels (=ginsenosiden) zijn goed hittebestendig en gaan daarom tijdens de verwarming ook niet verloren.

Dosering

Voor een optimale therapeutische werking van Witte Koreaanse ginseng wortels is het advies om dagelijks 30-60 mg pure ginsenosiden te gebruiken.

Voor witte Koreaanse ginseng hele wortels "mixed size" met zijwortels, maar zonder fijne haarwortels (product code: KWROO) met een gemiddeld gehalte van circa 1,5-2,5% ginsenosiden zou dat bijvoorbeeld een hoeveelheid van circa 2 tot 4 gram wortels per dag bedragen.

Uit praktische ervaringen is gebleken, dat de werking en effecten van ginseng minder dan evenredig afneemt naarmate de dagelijkse dosering ginsenosiden verlaagd wordt.

Voor ginseng geldt geen schadelijke maximum dosering, maar 7 mg ginsenosiden per dag wordt wel als minimum dosering beschouwd waar beneden geen werking meer verwacht hoeft te worden.

Indien Witte Koreaanse ginseng wortels met andere werkzame kruiden gemengd worden dan kan soms met een lagere dosering volstaan worden.vorige volgende