Home >> Onze producten >> Braziliaanse ginseng >> Wortelpoeders

Braziliaanse ginseng - Wortelpoeders

Bewerkingsproces

De droge Braziliaanse ginseng (Pfaffia paniculata / Hebanthe eriantha), ook wel Suma, genoemd wortels worden via een speciale maalmachine tot een fijn poeder gemalen.

Tijdens het malen wordt het poeder tot de gewenste fractie gezeefd. Na het malen wordt het poeder machinaal gemengd

benseng braziliaanse ginseng wortelpoeder

Het fijne poeder van de gemalen Braziliaanse ginseng wortels.Samenstelling wortels

Een aantal mensen is van mening dat gemalen wortelpoeder beter zou zijn dan extractpoeder. Het gemalen wortelpoeder zou nog alle van nature in de wortel aanwezige stoffen en bestanddelen bevatten, terwijl er met het extraheren mogelijk stoffen verloren zouden kunnen zijn gegaan.

Op enkele uitzonderingen na, worden vrijwel alle Braziliaanse ginseng wortelpoeders gemaakt zonder draagstoffen of toevoegingen. Op verzoek van klanten kan er uiteraard een hulp- of dragerstof aan toegevoegd worden.

Verpakking

Voor afname van minder dan 25 kg worden de Braziliaanse ginseng wortelpoeders in luchtdicht gesloten aluminium zakken met PE-binnenlaag per 1 kg verpakt. Desgewenst kan het poeder ook in 5 kg zakken worden afgevuld.

Levering van 25 kg eenheidsverpakkingen geschiedt standaard in plastic zakken in kartonnen vaten of dozen.

Eigenschappen

De gemalen Braziliaanse ginseng wortelpoeders zijn niet wateroplosbaar.

De kleur van de Braziliaanse ginseng wortelpoeders is van licht bruin tot beige bruin. Braziliaanse ginseng wortelpoeder heeft een op vanille lijkende smaak en is behoorlijk bitter.

Toevoegingen

Omdat over het algemeen de kostprijs van het wortelpoeder al relatief laag is worden er vaak geen vulstoffen aan toegevoegd.

Om andere (procestechnische) redenen worden er soms wel dicalciumfosfaat, maltodextrine, siliciumdioxide, magnesiumstearaat of glucosepoeder aan toegevoegd.
Uiteraard zijn ook andere vulstoffen, hulpstoffen en toevoegingen mogelijk.

Dosering

Uit in-vitro proeven is gebleken dat de benutting van actieve bestanddelden uit extractpoeders dubbel zoveel is als uit de gedroogde wortels of poeders daarvan. In milligrammen actieve bestanddelen gerekend houdt dit in dat - om hetzelfde effect te krijgen - men een dubbele dosering wortelpoeders moet nemen dan met extractpoeders.

Voor een optimaal effect van Braziliaanse ginseng wortelpoeders is het advies om dagelijks minimaal 2 gram tot maximaal 10 gram wortelpoeder te gebruiken. Bij voorkeur deze hoge doseringen verdeeld over de dag innemen.

Uit praktische ervaringen is gebleken, dat de effecten van Braziliaanse ginseng minder dan evenredig afnemen naarmate de dagelijkse dosering verlaagd wordt.

Voor Braziliaanse ginseng geldt geen schadelijke maximum dosering, maar circa 2 gram Braziliaanse ginseng wortelpoeder per dag moet toch wel gezien worden als de minimum dosering waar beneden geen werking meer verwacht hoeft te worden.

Indien Braziliaanse ginseng wortelpoeder met andere heilzame kruiden gemengd wordt dan kan soms met een lagere dosering volstaan worden.vorige volgende